Så tar du hand om ditt ansikte

Det sägs att ansiktet kan berätta hur en person mår på insidan. Hyn kan vara fräsch och full av lyster eller snarare grå och trött. Självklart är det inte bara insidan som spelar roll utan också hur väl man har hand om sitt yttre. Det finns många anledningar att vara särskilt noggrann när det kommer till ansiktet – till exempel kan det hålla huden frisk och ung längre.

Med en ansiktsbehandling då och då, samt en bra hudvårdsrutin med rätt typer av produkter är man en god bit på väg till en bättre hy.

Gå på ansiktsbehandling regelbundet

Har du aldrig varit på en ansiktsbehandling kanske det är dags nu. Det är främst hudterapeuter som utför ansiktsbehandlingar och att unna sig en med jämna mellanrum har många fördelar.

För det första kan hudterapeuten avgöra vilken hudtyp du har och sedan skräddarsy en ansiktsbehandling utefter det. Huden i ansiktet kommer att rengöras både ytligt och på djupet och tilltäppta porer blir ett minne blott.

En terapeut skulle förmodligen rekommendera att gå på en ansiktsbehandling (https://www.amytiz.se/ansiktsbehandling-goteborg/) med ett par veckors mellanrum men ser man till att hålla rent och vårda sitt ansikte hemma gör det inget om det blir mer sällan.

Rengör varje morgon och kväll

För att undvika att porerna täpps till på nytt efter en utförd ansiktsbehandling är det såklart viktigt att vara noggrann med rengöringen. Ansiktet bör rengöras både morgon och kväll för att både kännas och se rent ut och detta är en åtgärd som inte tar mer än ett par minuter. Tiden är väl värd att lägga för en friskare och finare hy i ansiktet.

Hitta hudvårdsprodukter som passar din hudtyp

Oavsett om man letar efter hudvårdsprodukter för ansikte på nätet eller i fysiska butiker finns en uppsjö att välja bland och det är extremt svårt att välja rätt. Det finns alltifrån peelings och masker till dag- och nattkrämer anpassade för olika hudtyper och för att få ett bra resultat är det avgörande att man väljer rätt.

Har du varit på en ansiktsbehandling har du kanske också fått veta vilken hudtyp just du har, vilket är ett viktigt första steg för att hitta bra produkter. Om inte är det klokt att rådfråga i butik för att få hjälp att välja både rengöring och krämer som passar.

Skydda dig mot solen

Huden i ansiktet är troligen den mest känsliga på hela kroppen. Den är tunn och utsätts för väder, vind och andra påfrestningar dagligen – och inte minst är ansiktet utsatt för sol och UV-ljus. Det är viktigt att skydda ansiktet från solen, dels för att undvika att bränna sig men också för att hålla huden ung och frisk.

Många dagkrämer innehåller solskydd och behöver inte kompletteras med solkräm men var noggrann att läsa på förpackningen på den kräm du använder.

Finns solskydd i krämen är den märkt med ”SPF” och om den inte är det behövs en kompletterande solkräm. Även här är det viktigt att man väljer en som är avsedd för att användas i ansiktet, då solkrämer för kroppen i regel är väldigt feta och inte så bra att ha i ansiktet.