Håll rent där hemma med 3 enkla städråd

Visst är det tråkigt att städa, det tycker nästan alla. Förutom några få utvalda som faktiskt tycker det avslappnande. De brukar säga att de rensar sina tankar när de städar där hemma. Jag förstår vad de menar men jag har ändå inte samma åsikt. Jag rensar hellre tankarna på gymmet eller på en skön promenad. Städning är dock ett nödvändigt ont i min värld och hade jag haft pengar skulle jag anlitat en städfirma med en gång för jag gillar verkligen att ha det rent hemma. Det känns dock sällan som man har tid att verkligen ge hjärta in i städningen. För att underlätta för oss som inte tycker om att städa men vill hålla det rent och inte har råd med städfirma har jag skrivit den här artikeln.

Tänk dig allting som ett rutnät för hemstädning stockholm

Livet, jobbet alla dina relationer. Nej inte så. Jag menar tänk dig alla ytor du städar som ett rutnät. När du torkar av bordet tänker du att det är rutor där som du torkar en och en för att slippa dubbel torka delar av bordet. Samma gäller när dammsuger och gör hemstädning stockholm och torkar golven. Detta är ett knep direkt taget från professionella städare som gör hemstädning stockholm på städfirma.

Börja aldrig med golven

Ett klassiskt misstag många gör är att de börjar med att dammsuga för de tänker att dammet annars yr runt av dammsugaren och att de kommer behöva dammtorka igen. Visst är det lite sanning i det. Men det är ändå mer sant att man torkar ner en massa damma och smuts på golvet när man dammtorkar och skall man försöka undvika det under hela städningen tar den mycket längre tid. De som jobbar på städfirma går alltid uppifrån och ner när de städar.

Diska medan du lagar mat

Detta är det absolut bästa rådet jag kan ge och något som jag själv alltid gör. Jag diskar allt som går medan maten kokar eller steks dem sista minuterna. Då slipper man stå och diska ett berg efter maten eller ännu värre senare på kvällen eller nästa dag hos en städfirma. Detta är något man bör göra även om man har lyxen att ha hjälp från en städfirma för de brukar inte sköta disk åt en. Det är dessutom ett bra sätt att bygga disciplin på, att alltid hålla diskbänken skinande ren och utan disk i diskhon.