4 underbara tips för dig som skall flytta

Det är alltid trevligt med omväxling, bostad är något som har stort inflytande på hur vi mår så att byta bostad när man inte trivs fullt ut är ofta något som höjer livskvaliteten avsevärt. Att gå igenom själva flytten är däremot sällan särskilt roligt, om man inte anlitar flyttfirma det vill säga. Men även då är det en tid av tumult och oreda innan man kommit i ordning i sitt nya hem. För att du skall komma till ro så fort som möjligt har vi skrivit den här artikeln med goda råd för dig som skall flytta.

1.      Börja förbereda dig i god tid innan det är dags

Detta är det bästa tipset för att få en lugn och skön flytt som inte präglas av stress och onödigt slit. Att vara stressad tär på allt i ens omgivning, och eftersom vi ofta flyttar för att höja vår livskvalitet är det onödigt att förstöra denna positiva livsomställning med en stressfylld flytt. Har du en större bostad och mycket möbler och annat så rekommenderar jag verkligen att anlita flyttfirma. Det tar bort mycket av ansvaret samtidigt som man slipper förstöra sin egen rygg och sina vänners ryggar. Beroende på storleken på din bostad är god tid för förberedelse 3 månader till 5 veckor innan flytten skall bli av. Och det är oavsett om du bokar flyttfirma eller inte.

2.      Släng och sälj sådant du inte vill ha för flytthjälp

Ta inte med dig massa gammalt skräp från källare och vindsförråd, vid flytt är det ett ypperligt tillfälle för flytthjälp och att göra sig av med saker som stått och skräpat i flera år. Du kommer troligen inte att använda dem någonsin igen så varför släpa med dem till ditt nya hem? Det är mycket skönare att ha ett tomt förråd som man kan utnyttja och faktiskt hålla ordning i istället för ett som är fyllt med flytthjälp och saker man inte vet vad man skall ha till.

3.      Börja packa ner saker du använder sällan några veckor i förväg

Nerpackning är det som tar mest tid vid en flytt, särskilt om man vill packa på ett bra sätt. Det tar mycket längre tid att packa ner saker från ett rum än vad man tänker sig från början. Man har så mycket saker som man inte direkt ser. Man tänker sig kanske att ett rum skall gå ner i tre flyttkartonger men istället blir det tjugofem. För att undvika att man hamnar i en stressad situation med en flyttfirma stockholm när flytten börjar närma sig är det viktigt att man börjar packa i god tid. Då kan man ha en flyttkartong ”igång” och packa lite åt gången när man känner för det. Det är skönare än att packa allt i ett streck sista veckan. Då blir det ofta inte någon bra nerpackning heller. Om du anlitat flyttfirma för flytthjälp kan du ofta låna flyttkartonger gratis från dem! Detta kan du göra flera veckor innan det är dags för flytt.

4.      Boka flyttstädning eller städa på egen hand?

Ja det beror lite på om man har koll på hur flyttstädning skall utföras och om man är duktig på att städa. Är man bra på att städa kan en flyttstädning gå relativt fort 1-5 dagar beroende på bostadens storlek. Är man dock inte särskilt duktig på att städa så är det bättre att skaffa hjälp eftersom flyttstädningen måste utföras mycket noggrant för att bli godkänd. Det är inte dyrt att anlita städhjälp och ofta står flyttfirman till tjänst med det och man kan ofta få ett paketpris när man bokar flytt och städ samtidigt.