Frågor att ställa när du anlitar en flyttfirma

Ska du anlita en flyttfirma? Oavsett om det är fösta gången man gör det, eller om man har gjort det många gånger förut, kan det fortfarande kännas lite nervöst. Schemat är förmodligen pressat och det gäller att flytten fortgår med så små hinder på vägen som möjligt. Att hitta en bra flyttfirma är alltså viktigt.

På marknaden finns många aktörer som gör ett mycket gott jobb, men en oro kan finnas för risken att stöta på en firma som inte riktigt är seriös. För att minska risken för just det finns det ett par saker som är bra att ställa frågor om.

Referenser

En del flyttfirmor kommer, utan att ens ha fått förfrågan, förse dig med referenser från tidigare nöjda kunder. Visserligen kan vem som helst, med en skrivare och en dator, göra sådana brev men i många fall kan man åtminstone utgå ifrån att de är äkta. För ett litet större jobb än en kontorsflytt stockholm kan du också be om telefonnummer så att du kan ringa kunderna i fråga. Du kan då prata om hur bemötandet var för kontorsflytt stockholm, om de dök upp i tid och om tidsplanen i helhet hölls. Något annat som är bra att fråga om är ifall några oväntade avgifter visade sig på fakturan, och om hur kommunikationen var under hela flyttprocessen.

Försäkringar och tillstånd

Viktigt när du anlitar en flyttfirma är att kontrollera att de har de försäkringar och tillstånd som krävs. En seriös aktör visar gärna upp detta och har inget emot att du frågar. Om de försöker slingra sig ur frågan kan det vara en varningsflagga vid kontorsflytt stockholm att ta på allvar. När ditt bohag fraktas behöver det vara försäkrat, om något skulle gå fel på vägen.

Det finns och har funnits en del aktörer som kör utan giltiga tillstånd och med avsaknad av försäkringar. Dessa tenderar också att betala ut svarta löner, vilket gör att priserna blir riktigt låga och svåra för seriösa firmor att konkurrera med en flyttfirma. Märker du att någon är bra mycket billigare än sina konkurrenter är det bra att reda ut varför det är så.

Med det sagt är dessa firmor i minoritet. Vanligtvis kan du räkna med att försäkringar och tillstånd finns – men för att vara på den säkra sidan är det alltid bra att fråga. Seriösa aktörer känner till detta, och tycker som regel bara att det är bra att det efterfrågas.

Lycka till med att hitta en bra flyttfirma!