Så använder du offerttjänster för att hitta en flyttfirma – Steg för steg

Det är inte ovanligt att man numera använder sig av en offerttjänst för att hitta rätt flyttfirma. Fördelarna med detta är många. Framförallt är det enkelt sätt att få in flera offerter att jämföra och ställa mot varandra. Något annat att lägga till på plussidan är att offerttjänsterna redan har gjort viss granskning av firmorna – vilket innebär att du slipper lägga ned tid på det. Det är givetvis ingen garanti för att flyttfirmorna kommer göra ett utmärkt jobb, men det minskar risken avsevärt att råka stöta på en oseriös aktör.

1.      Hitta rätt offertsida

Första steget är att hitta en lämplig offertsida. Det här görs enkelt genom att till exempel söka på ”flyttfirma offerter” i lämplig sökmotor. När du har gjort detta bör du ha fått fram flera relevanta resultat. Ofta avslöjas det redan i sökresultatet att det är just en offertsida det handlar om. Det kan till exempel stå ”Få offerter från flyttfirmor i ditt närområde” eller liknande.

Titta sedan igenom offertsidorna och välj ut en som verkar bra. De flesta är seriösa , men det skadar aldrig att göra en snabb granskning. Verkar de bra? Har andra kunder använt dem och varit nöjda? Är varumärket känt?

2.      Gör en uppdragsbeskrivning

Du har allt att tjäna på att göra en mycket utförlig uppdragsbeskrivning. Det krävs nämligen för att flyttfirmorna ska kunna göra en någorlunda precis offert. Bland annat behöver de veta om det finns en hiss, om det är ett flervåningshus och i så fall hur många våningar det handlar om. De behöver också veta om det är något särskilt tungt som ska flyttas, till exempel ett piano eller ett större kassaskåp. Utan god information kan de knappast ge dig en offert som stämmer överens med det slutliga priset.

Ger du en uppdragsbeskrivning med knapphändig information tvingas firman göra vissa antaganden för att kunna ge dig ett pris på flyttfirma göteborg. Sannolikheten är att dessa antaganden inte stämmer särskilt väl överens med verkligheten. Således tjänar du på att ge dem gott om information. Det underlättar även för dem, som kan planera jobbet bättre.

3.      Invänta och jämför offerter

När du har skickat iväg din uppdragsbeskrivning väntar du några dagar på att firmorna ska svara med offerter. Exakt hur lång tid det tar varierar givetvis för flyttfirmor med flytthjälp göteborg, men normalt tar det inte mer än ett fåtal arbetsdagar.

Nu är det bara att börja jämföra. Vad vill de olika flyttfirmorna ha för jobbet? Tänk på att totalen egentligen inte är det mest intressanta. Snarare är det mer givande att titta på vad som faktiskt ingår, och vad respektive moment kostar. Försök att granska om en flyttfirma har gjort en naiv bedömning av jobbet, i syfte att kunna locka med ett lägre pris. Går du bara på totalpriset finns en risk att du inte väljer den bästa firman.

4.      Gör en sista sållning

Till syvende och sist kan du själv kontrollera de olika flyttfirmorna. Kolla in deras hemsidor samt omdömen och recensioner som skrivits om dem. Vilka verkar bäst? Vilka har haft flest nöjda kunder? Sedan är det bara att anlita den flyttfirma som blir kvar.