Flyttråd för dig som är ung

Skall du flytta till din första lägenhet? Då finns det mycket som är bra att veta. Kommer din lön räcka till hyran? Har du möbler redan eller skall du köpa nya? Får du hjälp med flytten eller behöver du anlita flyttfirma? Kan du laga mat eller behöver du lära dig göra det? Vet du hur man dammsuger? Förhoppningsvis har du svarat ja på de flesta av de här frågorna om du skall flytta hemifrån. I den här artikeln kommer jag att ge några nyttiga råd för att underlätta din flytt hemifrån.

Köpa prisvärda möbler

Det är klassiskt att åka till IKEA och köpa sina första möbler. Men är det verkligen det bästa sättet? Det är faktiskt ganska dyrt om man vill ha något som ser OK ut. Jag rekommenderar att istället åka till en second hand butik som frälsningsarmén eller titta på Blocket. Där finns ofta fina möbler som flyttats med flyttfirmaistockholmslän.se – flyttfirma och flyttfirmor som har lite mer charm än de billigaste IKEA möblerna. Dessutom är det ofta mycket bättre priser. Dessa möbler behöver man inte behålla hela livet om man inte vill utan man kan byta ut dem successivt när man får mer pengar.

Skippa flyttfirma

Ja, jag brukar alltid rekommendera att man bokar flyttfirma men för sin första flytt har man inte särskilt mycket möbler så då är flyttfirma faktiskt helt onödigt att lägga pengar på.

Använd så mycket som möjligt av det du redan har

Troligen har du redan en säng och säkert ett skrivbord och lite andra saker där du bor i stockholm nu. Detta är bra om du tar med dig så slipper de extra utgifterna. Det kommer att bli dyrt att flytta, dyrare än vad du tror så försök få så mycket som möjligt gratis. Din familj har säkert några bestick och en stekpanna till övers om du frågar snällt.

Åk och storhandla mat någonstans där det är billigt

Ett bra sätt att spara pengar i början är att ha konserver och annat som håller länge så man aldrig står utan mat för då är det lätt att latheten kryper på och så beställer man pizza. Men det är dyr mat för en som just flyttat hemifrån. Då är det bättre att ta en burk tonfisk och koka pasta. Det blir ju faktiskt rätt så gott det med. Pizza är dessutom mycket onyttigare så det är inget att ha!